Beslenme Dostu Okul Programı Projesi

30.03.2021 569

Beslenme Dostu Okullar Programı;  Milli Eğitim Bakanlığı ileSağlık  Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokolle yürürlüğe girmiş, 09.02.2016 tarihinde imzalanan ek protokol ile sürdürülmekte olan bir teşvik ederek bilinçlendirme çalışmasıdır. "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Beyaz Bayrak Sertifikası alarak sağlığa uygunluk koşullarını belgelemiş okulların gönüllü başvuruları ile katıldıkları projede, çalışmaları halk sağlığı ve il milli eğitim müdürlüğü yetkililerince yapılan denetim sonucu uygun bulunan okullar,  'Beslenme Dostu Okul' sertifikası ile ödüllendirilmektedir.

Bu kapsamda daha önce Beyaz Bayrak Sertifikası alan okulumuz şimdi de 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası alarak Eğitim Öğretim alanında olduğu gibi Sosyal alanlarda da kalitesini artırmaya devam etmektedir.

30-03-2021